Riješenja

Asortiman riješenja za dom te komercijalne i industrijske aplikacije.

Riješenja za vaš dom:
Niskotemperaturna monoblok Daikin Altherma
Split i multi split jedinice
Niskotemperaturna split Daikin Altherma
Bivalentni sustav
Visokotemperaturna split Daikin Altherma
Pročišćavanje zraka
Pročišćivači zraka sa Streamer tehnologijom
Ventilacija – Ururu Sarara


Niskotemperaturna monoblok Daikin Altherma

Uštedite na prostoru i energiji pomoću niskotemperaturne monoblok Daikin Altherme

Niskotemperaturna monoblok Daikin Altherma predstavlja učinkovitu opciju koja štedi prostor jer sa stoji se od jedne vanjske jedinice gdje unutarnje jedinice nisu potrebne. Sve što vam unutra treba je kućanski spremnik za toplu vodu. Osim što osigurava kompletno grijanje, hlađenje i opskrbu toplom vodom za kućanstvo, sustav odlikuje izvrstan stupanj energetske učinkovitosti.
fyh_solution_daikin-altherma-lt monobloc

Svestrani sustav koji odgovara vašim zamislima

Budući da je idealan je za obnove objekata visokih toplinskih učinkovitosti ili za nove kuće, niskotemperaturna monobok Daikin Altherma može se lako prilagoditi konfiguriraciji sustava podnog grijanja, niskotemperaturnim radijatorima i ventilokonvektorima. Na taj način možete izgraditi univerzalni, sustav za grijanje s niskom porošnjom energije, optimalnim tehničkim karakteristikama i minimalnim pogonskim troškovima.

Jednostavna montaža i održavanje

Vanjska jedinica se lako montira, jer se hidraulički dijelovi nalaze se u kompletu te je jedinio potrebno obaviti spajanje cijevi za vodu koje povezuju vanjsku jedinicu s unutarnjim krugom za grijanje. Stoga nije potrebno nikakvo rukovanje rashladnim sredstvom. Održavanje je jednostavno, a zahvaljujući zaštiti vanjske jedinice od smrzavanja zajamčen je rad pri niskim temperaturama okoline.


Split i multi split jedinice

Daikinovi split i multi split sustavi

Visoko učinkoviti Daikin split i multi split klimatizacijski sustavi osiguravaju nadmoćne tehničke karakteristike uz optimiziranje energetske učinkovitosti te niske emisije CO2 i troškove energije.

Daikinovi split klimatizacijski sustavi

Idealno za jednu prostoriju

 • Razdvojeni uređaj za klimatizaciju može se spojiti na jednu vanjsku jedinicu, tvoreći na taj način ‘par’

Daikin multi split klimatizacijski sustavi

Idealno za više prostorija, s pojedinačnim upravljanjem za svaku unutarnju jedinicu

 • Jedna vanjska jedinica može opskrbljivati do devet unutarnjih jedinica
 • Kombinirajte devet različitih stilova i veličina jedinice u svakoj prostoriji i stvorite savršeno rješenje za vaš dom
fyh_solution_split multisplit

Prilagodljiva montaža

Daikin split i multi split uređaji prikladni su za novogradnje i za projekte obnove. Za kompaktne vanjske jedinice nije potreban dodatni prostor jer je sustav modularne izvedbe, što omogućuje naknadno dodavanje jedinica. Čak se može koristiti bakreni cjevovod kao zamjena pri zamjeni rashladnih sustava s R-22.

Nagrađivane unutarnje jedinice

Daikin unutarnje jedinice dolaze s nagrađivanim dizajnom koji se savršeno uklapa u domove s modernim interijerima. Široki opseg zidnih, podnih i skrivenih jedinica za spuštene stropove koji su prikladni za svaki prostor.

Niskotemperaturna split Daikin Altherma

Uštedite na prostoru i energiji pomoću niskotemperaturne Daikin split Altherme

Nova niskotemperaturna split Daikin Altherma predstavlja inovativno rješenje izvedeno za postizanje najboljih rezultata u kontroli parametara unutarnjeg okoliša. Budući da je idealna za energetski učinkovite ili nove kuće, niskotemperaturna split Daikin Altherma može se lako prilagoditi konfiguraciji sustava podnog grijanja, niskotemperatrunim radijatorima i ventilokonvektorima. Na taj način stvarate raznovrsne sustave za grijanje s niskim utroškom energije, s pametnom regulacijom sobne temperature i intuitivnim upravljanjem.

 

Najbolji sezonski stupnjevi korisnosti

Niskotemperatruna split Daikin Altherma daje najviše uštede u troškovima pogona ostvarivanjem najboljih sezonih stupnjeva učinkovitosti u zadanom rasponu temperatura.

Jednostavna montaža i održavanje

Niskotemperaturna split Daikin Altherma zapravo je dizalica topline koja odgovara svim klimatskim uvjetima. Kompaktna vanjska jedinica građena je tako do podnosi teške zimske uvjete rada i lako se montira i servisira jer svi hidraulični dijelovi nalaze se na unutarnjoj jedinici.

Savršeno za nove građevine

Niskotemperaturna split Daikin Altherma odličan je izbor za nove građevine i kuće s niskom potrošnjom energije. Sustav se izrađuje po narudžbi za vrlo niska toplinska opterećenja i iz jednog sustava dobije se grijanje, hlađenje i topla voda za kućanstvo te je sustav u stanju podnijeti najteže zimske uvjete rada.

Integrirana unutarnja jedinica

Integrirana unutarnja jedinica nudi najbolji sustav za pripremu tople vode u kućanstvu te je za njegovu montažu u kućanstvu potreban vrlo mali prostor. Uz minimalnu ulaznu električnu snagu, sustav kntinuirano opskrbljuje kućanstvo toplom vodom.

Novo korisničko sučelje

Niskotemperaturna split Daikin Altherma također se odlikuje novim korisničkim sučeljem, s visokom funkcionalnosti, no još uvijek je jednostavan za korištenje i brzo puštanje u pogon. Postavke se također mogu uz pomoć računala pripremiti i učitati i ono tada daje povratnu informaciju o radnim uvjetima i potrošnji energije u instalaciji.

Jednostavna montaža i održavanje

Niskotemperaturna split Daikin Altherma zapravo je dizalica topline koja odgovara svim klimatskim uvjetima. kompaktna vanjska jedinica građena je tako do podnosi teške zimske uvjete rada i lako se montira i servisira jer svi hidraulični dijelovi nalaze se na unutarnjoj jedinici.

 


Bivalentni sustav

Želite li dom koji štedi energiju?

Bivalentni sustav idealan je ukoliko želite smanjiti pogonske troškove i povećati iskoristivost postojećeg sustava grijanja bez zamjene bojlera.

Sada je lakše imati dom koji štedi energiju: zajedničkim korištenjem postojećeg bojlera na fosilna goriva s dizalicom topline koja koristi obnovljivi izvor energije smanjit ćete račune za potrošnju energije.

Stvorite dom koji štedi energiju uz pomoć Daikin Altherma

Nema potreba za zamjenom vašeg sustava grijanja: jednostavno dodajte novu dizalicu topline postojećem bojleru, time ćete stvoriti dom koji štedi energiju.
Dizalica topline Daikin Altherma osigurava veću iskoristivost i smanjuje potrošnju energije cijelog sustava, pružajući vam dom koji štedi energiju uz manje gnjavaže nego pri zamjeni cijelog sustava.

fyh_solution_bivalent_energy saving home

 


Visokotemperaturna split Daikin Altherma

Daikin jedinstveni visokotemperaturni split sustav predstavlja lak način za zamjenu postojećeg bojlera radi izgradnje puno učinkovitijeg sustava grijanja koji koristi obnovljivi izvor energije.

fyh_solution_daikin-altherma-ht_intro

Zamijenite bojler na lak način

Visokotemperaturna split Daikin Altherma osigurava jednostavnu zamjenu bojlera jer omogućuje više temperature vode od tradicionalnih sustava, uz istodobno manji utrošak energije.

Zadržite postojeće radijatore i cijevi

Visokotemperaturna split Daikin Altherma osigurava temperature polaza vode do 80°C bez dodatnih električnih grijača. Zbog toga je idealno rješenje, jer se ne moraju mijenjati standardni radijatori i spojne cijevi.

Pročišćavanje zraka

Daikin kućni pročištači zraka koristi najnoviju tehnologiju za odstranjivanje štetnih tvari iz zraka. On poboljšava kvalitetu unutarnjeg zraka i stvara zdravije okruženje u vašem domu.

Pročišćivanjem zraka čuva se zdravlje

Daikin pročistači zraka visoko su učinkoviti kod odstranjivanja onečišćenja, alergena, bakterija i virusa iz zraka, što pomaže stvaranju zdravijeg kućnog okruženja kojim se štiti zdravlje i dobrobit vaše obitelji, kao i olakšano disanje za osobe koje pate od alergije i astme.

Asortiman cjelovitih rješenja

Pročišćivači zraka sa Streamer tehnologijom

Pročišćavaju zrak radi čišćeg, zdravijeg okruženja.

Streamer technology air purifier

 • Snažno pročišćavanje zraka ‘streamer tehnologijom’
 • Odstranjuje štetne čestice, prašinu, neugodne mirise, bakterije i alergene
 • Veliki protok zraka od 420 m³/h u turbo načinu rada
 • Vrlo tih rad na 16 dB(A)2 u tihom načinu rada
 • Atestirano u British Allergy Foundation obzirom na higijenu ulaznog zraka
 • Lagan i kompaktan
 • Prenosivost s ravnom pločom koja se lako čisti

Saznajte više

Pročišćivač zraka Ururu

Pročišćavanje i ovlaživanje zraka u jednom kompletu

Ururu air purifier

 • Jedinica sadrži spremnik s 4 litre vode tako da nije potreban zasebni dovod vode
 • Snažno pročišćavanje zraka s velikim protokom zraka od 450 m³/h u turbo načinu rada
 • Vrlo tihi rad na 17 dB(A) u tihom načinu rada
 • Atestirano u TÜV NORD Testing Laboratory obzirom na higijenu unutarnjeg zraka
 • Lagan i kompaktan
 • Ravna ploča koja se lako čisti

Saznajte više


Pročišćivači zraka sa Streamer tehnologijom

Čisti zrak – Daikin vodi briku

Životni zrak koji udišemo može sadržavati nevidljive čestice koje su štetne za zdravlje. Zbog toga se Daikin pročišćivači zraka smatraju ulaganjem u vašu dobrobit.

Onečišćenja se događaju i u unutarnjem zraku!

Današnje građevine dobro se izoliraju radi naše udobnosti, međutim, često je izmjena unutarnjeg i vanjskog zraka smanjena. Posljedica toga je da će zrak koji udišemo u zatvorenom prostoru biti zagađeniji od vanjskog zraka.

Zrak sadrži brojne nadražljivce

Kao i s bakterijama i virusima, zrak u uobičajenom kućnom ili poslovnom okruženju može biti onečišćen nadražljivcima poput peluda, prašine, duhanskog dima i životinjske dlake što može izazvati nelagodu i čak jake alergijske reakcije.

Snažno pročišćavanje zraka

Daikin MC70L sustav za pročišćavanje koristi Streamer tehnologiju, sa svojim snažnim sustavom za filtriranje, kako bi odstranio potencijalno štetne tvari i neutralizirao neugodne mirise, čime se štiti zdravlje i povećava udobnost disanja za osobe koje pate od astme i alergije.


Ventilacija – Ururu Sarara

Daikin Ururu Sarara jedinstvena je mono split dizalica topline, koja može grijati i hladiti, ovlaživati i odvlaživativlagu, ventilirati i pročišćavati unutarnji zrak – i sve to istodobno. Cijeli asortiman ima naljepnicu energetskog A razreda i on osigurava iznimno visoki stupanj energetske učinkovitosti, koji postiže COP veći od 5.

Rješenje kompletnog sustava toplinske ugodnosti

Ururu Sarara nudi kompletni sustav za grijanje i hlađenje, koji osigurava povoljne parametre toplinske ugodnosti i zimi i ljeti.

Ururu Sarara:

 • osigurava ovlaživanje i odvlaživanje u jednom sustavu
 • Dovodi svježi klimatizirani zrak u prostoriju
 • Povećava kvalitetu unutarnjeg zraka
 • Učinkovitost osigurava inverterskom tehnologijom

Ovlaživanje, čak i za vrijeme grijanja

Japanska riječ za ovlaživanje je ‘Ururu’. Za ovlaživanje nije potreban spremnik s vodom. Vlaga se apsorbira na vanjskoj jedinici i usmjerava na unutarnju gdje se ravnomjerno raspodjeljuje po cijeloj prostoriji. Ovlaživanjem će se spriječiti sušenje grla ili sušenje kože, kao i subjektivni osjećaj veće topline, čak i pri nižim temperaturama – na taj način se smanjuje potreba za grijanjem i potrošnja energije.
fyh_solution_ururusarara_humidification

Uklanjanje vlažnosti bez gubitka topline

Uklanjanje vlažnosti ili na japanskom ‘Sarara’, smanjuje vlažnost unutarnjeg zraka bez utjecaja na sobnu temperaturu, miješanjem hladnog, suhog i toplog zraka. Dakle, nema više vrućih i zaparenih prostorija!
fyh_solution_ururusarara_dehumidification

Povećava kvalitetu unutarnjeg zraka

Daikin tehnologija flash streamera odstranjuje ispušne plinove i neugodne mirise kroz vanjsku jedinicu. Unutarnja jedinica iz zraka odstranjuje prašinu, pelud, dim cigarete i neugodne mirise od kuhanja, kao što vrši i razlaganje virusa i plijesni.

Ventilacija svježim zrakom u vašem domu

Svježi i klimatizirani zrak dovodi se u prostoriju bez stvaranja hladnog propuha ili gubitka topline jer je temperatura zraka na dovodu dovedena na željenu razinu.

Grijanje i hlađenje

Ururu Sarara ne nudi samo hlađenje u ljetnom periodu, već također osigurava i ugodnu toplinu zimi.
Unutarnje zidne jedinice mogu se koristiti za primjenu u paru, s jednom unutarnjom jedinicom povezanom na vanjsku jedinicu.

Izvedba i tehnološka kvaliteta

Ururu Sarara dobitnik je priznate nagrade ‘Good Design Award’, (Nagrada za dobar dizajn) jedinstveni kriterij za ocjenu industrijskog dizajna u Japanu.

Komercijalna riješenja:
Zračna zavjesa Biddle
Rooftops
-Asortiman Rooftop jedinica
-Rooftop jedinica s ekonomičnom opcijom
Vodeni sustavi
VRV
Sky Air
-Sky air – Multisplit
-Asortiman Sky Air jedinica
Daikin Altherma Flex

 

 


Zračna zavjesa Biddle

Daikin nudi visoko učinkoivita rješenja sustava za borbu protiv gubitaka energije kroz otvorena vrata uz istodobno osiguravanje toplinsku ugodnost tijekom cijele godine. Zračne zavjese Biddle povezuju se na Daikin dizalice topline i uređaje za povrat topline te osiguravaju savjesno gospodarenje energetskim resursima u sustavima s otvorenim vratima.

Sustavi s otvorenim vratima

Rukovoditelji maloprodajnih i komercijalnih trgovina su upoznati s dobrim stranama sustava s otvorenim vratima. Međutim, otvorena vrata također dovode do velikog gubitka zagrijanog zraka i energije. Zračna toplinske zavjese Biddle ne samo da čuvaju toplinu interijera , već također predstavljaju privlačnu okolinu za kupce uz istodobno maksimalno povećanje iskoristivosti energije.

Visoka iskoristivost i niske emisije CO2

Učinkovito klimatsko razdvajanje unutarnjeg i vanjskog okruženja – kakvo nudi zračna toplinska zavjesa Biddle – ograničit će gubitke topline na ulazu u zgradu i osigurati stabilniju temperaturu u trgovini, uz istodobno poboljšanje učinkovitosti klimatizacijskog sustava. Zajedničkim korištenjem zračnih toplinskih zavjesa Biddle s iznimno učinkovitim Daikim VRV ili ERQ dizalicama topline i uređajima za povrat topline, mogu se ostvariti značajne uštede u potrošnji energije od čak 72% u usporedbi s toplinskim zavjesama s električnim grijanjem.

Integrirani sustavi za klimatizaciju

Integracijom toplinske zračne zavjese Biddle sa Daikin VRV sustavom nudi ultimativno, ekološki prihvatljivo, integrirano rješenje za hlađenje, grijanje, klimatsko razdvajanje unutarnjih i vanjskih prostora, ventilaciju svježim zrakom i proizvodnju tople vode.

Kratki period povrata uloženih sredstava

Uštede u potrošnji energije koje se mogu ostvariti upotrebom toplinskih zračnih zavjesa Biddle u sklopu sustava povrata topline osiguravaju povrat uloženih sredstava u periodu kraćem od 1,5 godina i koji nastavljaju s ostvarivanjem velikih ušteda na budućim računima za potrošnju električne energije.

Komfor uz pomoć patentirane tehnologije

Napredna tehnologija upotrebe ispravljača i konstantna brzina zraka koju donosi zračna toplinska zavjesa Biddle znači da kupci i osoblje mogu uživati u maksimalnoj toplinskoj ugodnosti unutarnjeg prostora tijekom cijele godine, bez obzira na vanjske vremenske uvjete.


Rooftops

Krovna jedinica za klimatizaciju osnovno je ‘plug-and-play’ rješenje koje je idealno za srednje i velike prostore gdje je potreban ekonomičan, ali još uvijek učinkovit sustav. Osim što omogućuje grijanje i hlađenje, krovni klimatizacijski uređaji omogućuju opciju prebacivanja na ‘besplatno hlađenje’ što predstavlja štedni način rada usred sezone.

Opcija besplatnog hlađenja za štednju energije

Krovne jedinice za klimatizaciju mogu biti opremljene ekonomičnom opcijom economisera koja omogućuje ‘besplatno hlađenje’ kada je vanjska temperatura niža od unutarnje, što znači da se vanjski zrak može koristiti kao izvor za hlađenje.

Ventilacija svježim zrakom

Opcija ventilacije svježim zrakom također je dostupna za održavanje visoke kvalitete unutarnjeg okoliša. Tada se koriste CO2 senzori za nadzor kvalitete zraka i regulaciju količine dolaznog svježeg zraka.

Pripremljena montaža

Montaža je jednostavna jer je ‘plug-and-play’. Jedna jedinica montira se na krov, kako samo ime sugerira ili alternativno u prizemlju pokraj zgrade. Nije potrebno postavljanje dodatnih cjevovoda jer su vanjska i unutarnja jedinica već povezane. Jedinica se može koristiti s raznim duljinama kanala, a kada kanal jednom bude montiran, jedinica se može jednostavno spojiti na električno napajanje i bit će spreman za rad.

Prikladno za široki opseg volumena zraka

Krovna jedinica za klimatizaciju može se prilagoditi veličini zgrade kako bi zadovoljila točne zahtjeve srednjih i velikih zgrada. Jedinice se mogu montirati blizu ili daleko od prostora koji se klimatizira i mogu se prilagoditi tako da zadovolje specifične zahtjeve u pogledu protoka zraka i tehničkih karakteristika za uštedu energije u zgradi.

Rješenja

Asortiman Rooftop jedinica

Saznajte više

Rooftop jedinica s ekonomičnom opcijom

Saznajte više


Vodeni sustavi

Daikin vodeni sustavi u potpunosti su izrađeni prema narudžbi kako bi odgovarali potrebama vaše zgrade. Kakvi god bili vaši zahtjevi za upravljanje unutarnjom klimom ili zahtjevi u vezi toplinske ugodnosti, Daikin je razvio sve komponente za izradu inovativnog i energetski učinkovitog rješenja sukladno i prilagođeno vašim potrebama.

 

Konfiguracije po mjeri kupca

Vodeni sustavi nude konfiguraciju po narudžbi koja može obuhvaćati:
 • Rashladnik vode za vanjsku ili unutarnju ugradnju
 • Klima komore optimizirane prema uvjetima zraka u više zona
 • Ventilatori, koje cirkuliraju zrak za grijanje ili za hlađenje
 • Sustavi za upravljanje prikladni su za različite kombinacije jedinica
Ovaj univerzalni niz komponenata može se kombinirati na beskonačni broj načina kako bi besprijekorno odgovarao vašoj građevini.

Najširi dostupni izbor mogućnosti na tržištu

Daikin vodeni sustavi uistinu nude najširi opseg dostupnih opcija koje može ponuditi bilo koji pojedinačni proizvođač:
 • Ostvarenje najvećeg sezonskog faktora učinkovitosti (ESEER)
 • Dostupni su sustavi samo za hlađenje, dizalice topline, slobodno hlađenje i sustavi povrata topline.
 • Veliki odabir kapaciteta sustava sve do 9.000 kW
 • Rad s različitim rashladnim sredstvima: R-134a, R-407C, R-410A
 • Prikladno za široke raspone radnih uvjeta
 • Niske razine buke zadovoljavaju zahtjeve u vezi zvuka
 • Certificirano u Euroventu

Sve sastavne dijelove proizvodi Daikin

Budući da sve komponente sustava proizvodi Daikin, one zajedno rade besprijekorno uz potpunu pouzdanost i optimalni stupanj energetske učinkovitosti.

Vodeća tehnološka pozicija u vodenim sustavima

Daikin predvodi u razvoju inovativnih kompresora i inverterske tehnologije s ciljem ostvarenja maksimalne učinkovitosti i radnih svojstava, stoga Daikin vodeni sustavi nude nadmoćno rješenje za svaki zahtjev uz istodobno očuvanje okoliša.

Prilagodljivi ventilokonvektori

Daikin nudi široki asortiman ventilokonvektora koje prema potrebama građevine mogu biti zatvorene ili otvorene. One su tihe i učinkovite i idealne su za brojna komercijalna okruženja i nude raznovrsnost rješenja u tehnološkom i estetskom pogledu.


VRV

Daikin VRV donosi inovativno rješenje sustava za upravljanje klimatizacijom koje optimizira udobnost i upravljanje uz istodobno smanjivanje štetnog utjecaja na okoliš te osiguranje značajnih ušteda energije.

Ključni izazovi za klimatizaciju unutarnjih prostora

Na koji način integrirani pristup povrata topline može smanjiti pogonske troškove i CO2 emisije.

 • Na koji se način može povećati udobnost bez rasipanja energije?
 • Kako se sustav za upravljanje klimatizacijom može prilagoditi točno vašim potrebama zgrade?

VRV daje odgovore

Rješenje sustava za cijelu zgradu

 

commercial_solution_vrv_in content image_building solution
Upotrebom visoko učinkovitog povrata topline, VRV nudi integrirani pristup grijanju, hlađenju, ventilaciji i proizvodnji tople vode za srednje i velike zgrade. Ovaj pristup znači da se disipirana toplina na unutarnjim jedinicama za vrijeme hlađenja može opet upotrijebiti za proizvodnju tople vode ili za grijanje drugih prostorija – čime se postižu velika povećanja energetske učinkovitosti i smanjenja emisija ugljičnog dioksida.

kompletno upravljanje za maksimalnu udobnost i energetsku učinkovitost

VRV nudi kompletno upravljanje za stvaranje protoka svježeg zraka sa savršenom temperaturom i ujednačenom vlažnošću. Strategija upravljanja po zonama znači da možete podešavati pojedinačne postavke komfora za svaku prostoriju te koristiti pametno upravljanje potrošnjom energije putem nadzora mjesta na kojima je potrebno uključiti grijanje ili hlađenje. VRV nudi korisniku prilagođene opcije upravljanja za maksimalnu učinkovitost ili svestranost ili upravljanje klimatizacijom možete integrirati u kompletni sustav za upravljanje zgradom.

Kompletno rješenje

Daikin osigurava kontakt u jednoj točki za dizajn i održavanje vašeg integriranog sustava za upravljanje klimatizacijom. Modularna izvedba VRV i odabir naprednog softvera znači da možete odabrati pravu kombinaciju jedinica i opcija, koje će zadovoljiti točne potrebe zgrade.

Koji su sastavni dijelovi VRV sustava?

commercial_vrv elements_500px


Sky Air

Sky Air je vodeći u Daikin lkom komercijalnom asortimanu, koji je redizajniran sukladno najnovijim zakonskim propisima za optimalnu sezonsku energetsku učinkovitosti. Osiguravajući idealno rješenje sustava za sve vrste malih komercijalnih prostora, Daikin Sky Air nudi kompletni sustav za toplinsku ugodnost koji vam daje puni nadzor nad grijanjem, hlađenjem, ventilacijom i zračnim zavjesama.

Optimiziran za sezonsku učinkovitost

Oduvijek vodeći na tržištu, Daikin je bio prvi koji je u industriji optimizirao svoj Daikin Sky Air asortiman za sezonsku učinkovitost. Stoga je on kompatibilan najnovijim standardima ekološke izvedbe u 2013. i već zadovoljava standarde koji su predviđeni za 2015. Posljedica toga je da je novi Seasonal Sky Air asortiman za 40% i više učinkovitiji od prijašnjih modela.

Elegantne unutarnje jedinice

Naše elegantne, tihe jedinice idealno pristaju uz svaku vrstu dekora – novoga ili obnovljenog. One su izvedene tako da pristaju uz svaki oblik prostorije, koliko god ona bila duga ili nepravilnog oblika te se može sakriti ili postaviti na zid, na pod ili ovjesiti na strop.

Koji su sastavni dijelovi Daikin Sky Air sustava?

icon_perfect heating and cooling comfort_21x21 Učinkovitost dizalice topline
Daikin Sky Air sustavi nude kompletnu udobnost tijekom cijele godine:
icon_intelligent control_21x21 Upravljanje prilagođeno korisniku

commercial_solution_sky air_user friendly controlPotpuni nadzor nad Daikin Sky Air sustavom osigurat će maksimalnu učinkovitost:

 • Precizno upravljanje sustavom – od pojedinačnog do središnjeg upravljanja za male zgrade
 • Opcije upravljanja na ekranu osjetljivom na dodir i regulator koji se temelje na kodu
 • Daljinsko upravljanje na bazi teksta i nadzor cijele zgrade dostupan je preko interneta
icon_fresh air ventilation_21x21 Ventilacija

Opcijska Daikin ventilacija osigurava dovod svježeg zraka što pomaže u stvaranju zdravog i visoko kvalitetnog unutarnjeg okruženja:

 • Toplina se izmjenjuje između vanjskog i unutarnjeg zraka
 • Besplatno hlađenje moguće je i ono donosi veće energetsku učinkovitost
 • Optimalno upravljanje vlažnošću
icon_biddle air curtain_21x21 Zračne zavjese za ulaze

commercial_solution_sky air_air curtainsDaikin Sky Air može se koristiti sa zračnim zavjesama kako bi se osiguralo grijanje na ulazima u zgradu:

 • Vrlo učinkovito rješenje sustava za klimatsko odvajanje ulaznih vrata
 • Idealno za zgrade s otvorenim vratima npr. maloprodajne trgovine
 • Upravljanje unutarnjim uvjetima i toplinska ugodnost cijele godine čak i u najzahtjevnijim danima

Rješenja:

Sky air – Multisplit

 • Idealno za 9 prostorija uz samo jednu vanjsku jedinicu

Saznajte više

Asortiman Sky Air jedinica

Upoznajte se s kompletnim asortimanom Sky Air jedinica:

 • Optimiziran za sezonsku učinkovitost
 • Ovi elegantni proizvodi besprijekorni su za kućne urede, trgovine i restorane.

Saznajte više


Daikin Altherma Flex

Daikin Altherma Flex: centralno grijanje, sustavi za toplu i hladnu vodu u stambenim i komercijalnim primjenama

Daikin Altherma Flex osigurava grijanje, toplu vodu za stambena i komercijalna okruženja uz pomoć visokoučinkovitih dizalica topline zrak-voda. Ovaj više puta nagrađivani sustav integrira obnovljenu Daikin VRV tehnologiju u okviru asortimana Daikin Altherma s visokom radnom temperaturom koja je prikladna za mnoge vrste novogradnje ili za projekte obnove: od grijanja stanova ili zajedničkog kućanstva do komercijalnih građevina kao što su kupališta, centri za fitnes, restorani, škole i javne građevine. Rezultat toga je visokoučinkoviti energetski sustav koji nudi drastična smanjenja pogonskih troškova uz istodobno smanjivanje utjecaja grijanja dnevnih i radnih prostora na okoliš.

Glavne energetske uštede

Daikin Altherma Flex generira 2/3 korisne topline iz zraka; prepoznatljivog obnovljivog izvora energije, te je time tri puta učinkovitija od bojlera energetske klase A u umjerenim zapadno i srednje europskim klimatskim područjima. U usporedbi s bojlerom na lož-ulje on nudi:

 • do 36% niže pogonske troškove
 • do 71% nižu CO2emisiju.
 • Trošak energije se smanjuje do 35%

Prilagodljivi sustav koji objedinjuje 3 sustava

Daikin Altherma Flex grije, hladi i proizvodi toplu vodu za kućanstvo što tijekom cijele godine osigurava izvrsnu toplinsku ugodnost u zgradi. Zahvaljujući funkciji povrata topline sustav može zagrijati spremnik vode do 60°C uz pomoć otpadne topline rashladnog sustava.

Univerzalne konfiguracije

Jedna vanjska jedinica može se kombinirati s najviše 10 unutarnjih jedinica (ovisno o ukupnoj kombiniranoj snazi), u centralnim ili decentraliziranim sustavima, ovisno o zahtjevima sustava. Daikin Altherma Flext je univerzalni, modularni sustav i svaka unutarnja jedinica može se kombinirati s različitim vrstama emitera topline kao što su ventilokonvektori, ventilokonvektori Daikin dizalice topline, podno grijanje, radijatori za visoke i niske temperature, prema potrebama građevine.

Idealno za stanove i zajednička kućanstva

Unutarnje jedinice mogu se nalaziti u pojedinačnim stambenim jedinicama kao što su stanovi ili zajednička kućanstva, tvoreći decentralizirani sustav za grijanje stana. Svaka unutarnja jedinica može se neovisno koristiti, gdje svaka stambena jedinica ima svoj regulator grijanja, toplu vodu i hlađenje, zajedno s emiterima topline koji su potrebni za svaki stan.

Modularno rješenje za komercijalna okruženja

Alternativno, unutarnje jedinice mogu se nalaziti zajedno u jednoj središnjoj prostoriji, tvoreći tako centralni sustav sa širokim opsegom primjene gdje je potreban veliki volumen tople vode, kao što su kupališta, centri za fitnes, restorani i škole. Centralizirane unutarnje jedinice nude prilagodljivost modularnog sustava i sposobnost za zadovoljenje zahtjeva glede grijanja, hlađenja i tople vode cijele zgrade i mogu se kombinirati sa širokim opsegom emitera topline, npr. ventilokonvektorima, ventilokonvektora dizalica topline, podnim grijanjem i radijatorima.

Povrat topline smanjuje električnu potrošnju

Daljnje uštede mogu se ostvariti prikupljanjem i ponovnom upotrebom topline nastale uslijed hlađenja stana ili područja cijele zgrade. Umjesto da se jednostavno odbaci u okoliš, istrošeni zrak može se koristiti proizvodnju tople vode ili za grijanje stanova – u istom ili na nekom drugom području – smanjujući na taj način ukupne troškove zgrade za električnu energiju.

Rješenje koje se nagrađuje

Daikin Altherma Flex je nagrađena:

 • Ground and Air Source Power nagrada Rushlight Awards 2011
 • Nagrada za inovaciju za tehnologiju okoliša na Environmental and Energy Awards 2011.
 • Inovativni proizvod godine na National Heat Pump Awards 2011

Industrijska riješenja:

Jedinice za pripremu zraka
Rashladnici vode
ZEAS
Industrijske kondenzacijske jedinice
Conveni-Pack


Jedinice za pripremu zraka!

Klima komora osigurava prilagođeno rješenje za optimiziranje stanja zraka u više različitih prostora. Klima komora može se prilagoditi vašoj zgradi – bez ograničenja u montaži ili izvedbi – jer klima komore temelje se na potpuno jedinstvenoj modularnoj izvedbi, stoga im se veličina može odrediti (u koracima po 1 cm) točno prema vašim zahtjevima.

Široki opseg protoka zraka

Daikin široki opseg sustava za pripremu zraka radi s protocima zraka od 500 m3/h sve do 140.000 m3/h. Jedinica za pripremu zraka može se prilagoditi bilo kojem potrebnom protoku zraka, preko specifičnih mjera dostupnog presjeka za protok zraka u sustavu pri montaži.

Modularna konstrukcija

Sve veličine klima komora izvedene su modularno radi radi olakšanog transporta i montaže na terenu. Daikin sekcijska modularna izvedba omogućuje postupno povećanje veličine jedinica u koracima po 1 cm i montažu na terenu, bez potrebe za zavarivanjem, prilagođeno ograničenjima koja nameće projekt.

Visokoučinkovite komponente

Izvedba svih Daikin klima komora osigurava maksimalnu energetsku učinkovitost. Ploče od poliuretana jamče odlična radna svojstva toplinske izolacije. Filteri su tako postavljeni da osiguravaju maksimalnu učinkovitost, montiraju se na zabrtvljene okvire za učvršćenje kako bi se osigurala učinkovitost filtriranja.


Rashladnici vode

Rashladnici vode donose vrlo učinkovita rješenja za toplinsku ugodnost kod svih vrsta aplikacija – od malih maloprodajnih projekata do velikih komercijalnih i projekata centralnog hlađenja. Veliki broj posebnih industrijskih operacija s velikom potrošnjom energije ovisi o rashladnicima vode za precizno upravljanje rashladnicima vode i upravljanjem unutarnjim uvjetima. Kada se koristi skupa s ventilokonvektorima za grijanje i hlađenje, rashladnik vode također može upravljati unutarnjim okolišem u vašim radnim procesima. Kada je riječ o sustavima hlađenim vodom, jedna veličina zasigurno neće odgovarati svim aplikacijama. Daikin raspolaže širokim asortimanom rashladnika vode koji mogu zadovoljiti svaki zahtjev, koji nude naprednu tehnologiju za optimiziranje rada, bez obzira na okruženje.

Inovacije za energetski učinkovitiji rashladnik vode

Daikin rashladnici vode nude brojne inovacije za učinkovitije korištenje energije poput inverterskog upravljanja, besplatnog hlađenja, povrata topline i kompresora s visokom učinkovitošću, tako da se možete osloniti na Daikin rashladnik vode s najvišim stupnjem energetske učinkovitosti i pouzdanosti u njegovom cijelom radnom vijeku.

Vlastiti razvoj kompresora

Daikin proizvodi vlastite kompresore u samom središtu rashladnika vode, koji osiguravaju optimalni rad i raznovrsnost:
 • Swing kompresori za mini rashladnike imaju manje pokretnih dijelova, tako da su mirniji i pouzdaniji u radu, stvaraju manje vibracija i trenja, što dovodi do mirnog i učinkovitog rada
  industrial_solution_chillers_swing compressors
 • Spiralni kompresori nude kompaktnu, jednostavnu i robusnu izvedbu, koja osigurava kontinuiranu pouzdanost i učinkovitost za manje i srednje snage, zrakom i vodom hlađene rashladnike
  industrial_solution_chillers_scroll compressors
 • Centrifugalni kompresori bez trenja raspolažu sustavom magnetskih ležaja, koji značajno povećava pouzdanost jedinice i smanjuje troškove održavanja.
  industrial_solution_chillers_centrifugal compressors
 • Jednovijčani kompresori s kontinuiranom regulacijom koriste se u Daikin rashladnicima vode i oni osiguravaju nedostižnu pouzdanost i učinkovitost za modele najvećih snaga i najboljih tehničkih karakteristika.
  industrial_solution_chillers_single screw stepless compressors

Daikin opsežni asortiman rashladnika vode

 

Daikin asortiman rashladnika vode obuhvaća zrakom i vodom hlađene rashladnike vode, kao i rashladnike bez kondenzatora i kondenzatora kojima nastoji zadovoljiti vaše specifične zahtjeve:
 • Najčešće se koriste zrakom hlađeni rashladnici vode. Dostupni su samo za hlađenje ili u verzijama kao dizalice topline, oni također nude isplativa, raznovrsna i učinkovita rješenja u primjenama gdje se traži toplinska ugodnosti u okruženjima gdje se traže tehničke karakteristike i visoka pouzdanost.
 • Rashladnici vode s besplatnim hlađenjem mogu ponuditi smanjenu potrošnju energije do 75% za vrijeme hladnijih sezonskih razdoblja. Kada je vanjska temperatura +2°C ili niža, hlađenje je gotovo besplatno i moguća su značajna smanjenja troškova rada i produženje životnog vijeka rashladnika vode.
 • Vodom hlađeni rashladnici vrlo su kompaktni i za njih je potreban vrlo mali prostor u strojarnici. Koriste se u komercijalnim i industrijskim primjenama, ovi rashladnici generiraju hladnu i toplu vodu, stoga se mogu koristiti za hlađenje, grijanje ili istodobno za oboje.
 • Rashladnici bez kondenzatora prilagodljivi su i kompaktni jer oni koriste udaljene kondenzatore. Oni se mogu koristiti u primjenama gdje se javljaju posebni zahtjevi zbog ograničenog prostora, ograničene buke ili ekstremnih uvjeta rada.
 • Kondenzatorske jedinice mogu se koristiti u širokom rasponu klimatizacijskih primjena, rashladne tehnike i ventilacije

ZEAS

Kondenzacijske jedinice ZEAS za hlađenje osiguravaju besprijekorno rješenje sustava za primjene s promjenjivim opterećenjima i gdje potreban visoki stupanj iskorištenja energije kao kod supermarketa, hladnjaka i zamrzivača s prisilnim strujanjem, hladna skladišta, restorani te trgovine na benzinskim postajama. Invertersko energetski učinkovito upravljanje i upotreba rashladno sredstva R-410A s niskim potencijalom globalnog zagrijavanja, znači da kondenzacijske jedinice ZEAS za hlađenje mogu svesti na minimum potrošnju energije i emisiju CO2.

Visoke performanse u uvjetima promjenjivog opterećenja

Temeljem Daikin obnovljene VRV tehnologije ((Variable Refrigerant Volume), kondenzacijske jedinice ZEAS za hlađenje osiguravaju savršene performanse u uvjetima promjenjivog opterećenja i prikladne su za primjenu u širokom rasponu temperatura od -45 °C do +10 °C.

Kompaktna izvedba i tihi rad

Kondenzacijske jedinice za ZEAS rashlađivanje kompaktne su i u radu, stoga su idealne za urbana okruženja gdje su prostor i buka često ograničeni. Njihov smanjeni tlocrt i niska razina buke, s još tišim noćnim radom, omogućuju montažu na gotovo svakom dostupnom mjestu.


Industrijske kondenzacijske jedinice

Daikinove industrijske kondenzacijske jedinice

Daikin nudi kompletni asortiman zrakom hlađenih kondenzacijskih jedinica, koje osiguravaju idealno nisko ili srednje temperaturno hlađenje za velike prostore kao što su supermarketi, pogoni za preradu hrane, hladnjače, zamrzivači i distribucijski centri. Kompaktne, učinkovite i vrlo tihe u radu, Daikin industrijske kondenzacijske jedinice dolaze s konkurentnim cijenama i vrlo su pouzdane, a lako s meontiraju i održavaju.

Hlađenje s visokim stupnjem iskorištenja

Daikin industrijske kondenzacijske jedinice osiguravaju visoku energetsku učinkovitost i radna svojstva, zahvaljujući učinkovitim J&E Hall kompresorima s jednovijčanim rotorom, vrlo učinkovitim kondenzatorom i economiser funkciji.

Energetski učinkoviti rad

Daikin industrijske kondenzacijske jedinice su iznimno energetski učinkovite i ekonomične, s kliznim ventilom ili inverterskim upravljanjem radom kompresora radi prilagođavanja stvarnim potrebama za hlađenjem.

Rješenje za male prostore

Izvedene za vanjsku upotrebu, Daikin industrijske kondenzacijske jedinice imaju mali tlocrt te je potrebno manje radova na cjevovodu nego kod standardnih jedinica. One se lako montiraju čak i kada je prostor ograničen te nema potrebe za izgradnjom strojarnice.

Daljinska zaštita od kvara

PID regulator s daljinskim priključkom upravlja snagom kompresora i modulacijom ventilatora kondenzatora, pruža zaštitu za kritične dijelove kao odgovor na vanjske signale od senzora sustava, što jamči kontinuirani rad jedinice.

Električna upravljačka ploča

Stupanj mehaničke zaštite IP54 za električnu i upravljačku ploču osigurava zaštitu od svih vremenskih utjecaja, a na vrata se montira blokada koja je povezana s glavnom sklopkom i kako bi se onemogućio pristup dok je električno napajanje uključeno.

Funkcije proizvoda

 • Integrirana upravljačka ploča s električnim regulatorom
 • Visokoučinkoviti i robusni kompresori s jednovijčanim rotorom
 • Tehnologija kliznog ventila osigurava promjenjive snage hlađenja
 • Vertikalni separator za ulje s dvojnim sigurnosnim tlačnim ventilom
 • Zrakom hlađeni kondenzator
 • Regulacija tlaka kondenzacije
 • Velika prihvatna posuda za tekućinu s dvojnim sigurnosnim tlačnim ventilima
 • Sušač filtera i pokazno stakalce
 • Usisni i tlačni odvojni ventili te visokotlačni sigurnosni prekidnici
 • Mjerni pretvarači tlaka za prekid LP i ulja
 • Pokretač i upravljačka ploča (regulacija usisnog tlaka) s elektroničkim regulatorom koji je prikladan za daljinski nadzor
 • Dostupno s rashladnim sredstvima R-404A, R-507A, R-407C i R-134a
 • Kvalifikacija za Direktivu o opremi pod tlakom
 • Jedinica s niskom razinom buke

Opcione funkcije

 • Invertersko upravljanje rada kompresora za promjenjivu brzinu vrtnje
 • Promjenjiva brzina vrtnje ventilatora kondenzatora
 • Ekonomičar (podhlađivač)
 • Opcijski kompresor u stanju pripravnosti u sustavima s jednim kompresorom
 • Ako su potrebne niže razine buke, mogu se isporučiti kompleti za smanjivanje razine buke

Conveni-Pack

Conveni-pack rashladna tehnika omogućuje uštedu energije u maloprodaji

Maloprodajni trgovci iskazuju rastuću potrebu za svježom robom, pripremljenim obrocima hrane i hladnim pićima. Međutim, ekološka ograničenja stroža su nego ikada te se porošnja energije mora držati pod nadzorom. Conveni-pack nudi jedinstveni integrirani pristup rashladne tehnike u supermarketima i klimatizaciji s kojim se smanjuje ukupna potrošnja energije.

Integrirana rashladna tehnika i klimatizacija

Conveni-Pack nudi svestrano rješenje rashladne tehnike na srednjim/niskim temperaturama s integriranim mogućnostima klimatizacije (za grijanje i hlađenje) i povratom topline: Conveni-pack može izdvojiti do 100% otpadne topline koja se izvuče iz rashladnih vitrina u supermarketima te je ponovno upotrijebiti za grijanje maloprodajnog prostora bez dodatnih troškova i tako povećati toplinsku ugodnost u trgovini.

Učinkoviti povrat topline

Povratom topline, zajedno s optimiziranim upravljanjem i najmodernijom kompresorskom tehnologijom, Conveni-pack smanjuje potrošnju energije do 50% i pruža vrlo učinkovit način za smanjenje potrošnje energije i pogonskih troškova, kao i smanjivanje odgovarajućih CO2 emisija.

Prilagođeni sustav za veće primjene

Modularna izvedba Conveni-packa omogućuje njegovo korištenje i u manjim i u većim trogivnama. Sustav se može spojiti na sve aplikacije za hlađenje namirnica i isporučuje se s vrlo širokim opsegom unutarnjih jedinica za klimatizaciju radi podmirenja zahtjeva trgovine. Jedna ili više vanjskih jedinica mogu se montirati u zgradi, unutar ili izvan zgrade.

commercial_solution_conveni-pack_in content image_flexible system 1 commercial_solution_conveni-pack_in content image_flexible system 2

Kompaktno rješenje

Conveni-pack vrlo je kompaktan sa smanjenim zahtjevima za cjevovod. Rezultat toga je smanjeni tlocrt za 60% u odnosu na konvencionalne sustave za hlađenje namirnica, čime se osigurava maksimalni prostor u prostoru za maloprodaju.

Kompletni raspon učina

Kombiniranjem Conveni-pack i ZEAS rashladnih jedinica može se osigurati optimalno rješenje rashladne tehnike u supermarketima, grijanja i klimatizacije za gotov svaki koncept maloprodajnog prostora.

Prilagodljive konfiguracije

 • Najbolja iskorištenost dostupnog prostora može se ostvariti postavljanjem vanjskih jedinica: u blokovima, redovima ili raspoređenima oko zgrade
 • Vanjske jedinica mogu se postaviti 35 m iznad ili 10 m ispod unutarnjih jedinica
 • Duljina cjevovoda između vanjske jedinice i najudaljenije rashladne vitrine ili unutarnje jedinice za klimatizaciju može iznositi do 130 m
 • Zahvaljujući ventilatorima s visokim ESP, kanali se mogu povezivati na Conveni-pack jedinicu kako bi se omogućila montaža jedinica unutar zgrade

Tihi rad

 • Idealan za gusto naseljena urbana područja, Conveni-pack nudi tihi rad zahvaljujući:
 • Posebno izvedenom kućištu koje apsorbira zvukove
 • Dostupnom noćnom načinu rada koji se može programirati i raznim drugim načinima rada za smanjivanje buke
 • Upotrebi spiralnih kompresora, koji su puno tiši od tradicionalnih kompresora
 • Inverterskom upravljanju, koje omogućuje rad kompresora na najnižim mogućim brzinama kako bi se zadovoljili zahtjevi za hlađenje, uz općenito smanjenje razine buke
 • Ventilatorima s pogonom preko invertera s optimiziranim lopaticama i rešetkama za smanjivanje vrtloženja i buke