Komercijalne aplikacije

Komercijalna riješenja:
Zračna zavjesa Biddle
Rooftops
-Asortiman Rooftop jedinica
-Rooftop jedinica s ekonomičnom opcijom
Vodeni sustavi
VRV
Sky Air
-Sky air – Multisplit
-Asortiman Sky Air jedinica
Daikin Altherma Flex

 

 


Zračna zavjesa Biddle

Daikin nudi visoko učinkoivita rješenja sustava za borbu protiv gubitaka energije kroz otvorena vrata uz istodobno osiguravanje toplinsku ugodnost tijekom cijele godine. Zračne zavjese Biddle povezuju se na Daikin dizalice topline i uređaje za povrat topline te osiguravaju savjesno gospodarenje energetskim resursima u sustavima s otvorenim vratima.

Sustavi s otvorenim vratima

Rukovoditelji maloprodajnih i komercijalnih trgovina su upoznati s dobrim stranama sustava s otvorenim vratima. Međutim, otvorena vrata također dovode do velikog gubitka zagrijanog zraka i energije. Zračna toplinske zavjese Biddle ne samo da čuvaju toplinu interijera , već također predstavljaju privlačnu okolinu za kupce uz istodobno maksimalno povećanje iskoristivosti energije.

Visoka iskoristivost i niske emisije CO2

Učinkovito klimatsko razdvajanje unutarnjeg i vanjskog okruženja – kakvo nudi zračna toplinska zavjesa Biddle – ograničit će gubitke topline na ulazu u zgradu i osigurati stabilniju temperaturu u trgovini, uz istodobno poboljšanje učinkovitosti klimatizacijskog sustava. Zajedničkim korištenjem zračnih toplinskih zavjesa Biddle s  iznimno učinkovitim Daikim VRV ili ERQ dizalicama topline i uređajima za povrat topline, mogu se ostvariti značajne uštede u potrošnji energije od čak 72% u usporedbi s toplinskim zavjesama s električnim grijanjem.

Integrirani sustavi za klimatizaciju

Integracijom toplinske zračne zavjese Biddle sa Daikin VRV sustavom nudi ultimativno, ekološki prihvatljivo, integrirano rješenje za hlađenje, grijanje, klimatsko razdvajanje unutarnjih i vanjskih prostora, ventilaciju svježim zrakom i proizvodnju tople vode.

Kratki period povrata uloženih sredstava

Uštede u potrošnji energije koje se mogu ostvariti upotrebom toplinskih zračnih zavjesa Biddle u sklopu sustava povrata topline osiguravaju povrat uloženih sredstava u periodu kraćem od 1,5 godina i koji nastavljaju s ostvarivanjem velikih ušteda na budućim računima za potrošnju električne energije.

Komfor uz pomoć patentirane tehnologije

Napredna tehnologija upotrebe ispravljača i konstantna brzina zraka koju donosi zračna toplinska zavjesa Biddle znači da kupci i osoblje mogu uživati u maksimalnoj toplinskoj ugodnosti unutarnjeg prostora tijekom cijele godine, bez obzira na vanjske vremenske uvjete.


Rooftops

Krovna jedinica za klimatizaciju osnovno je ‘plug-and-play’ rješenje koje je idealno za srednje i velike prostore gdje je potreban ekonomičan, ali još uvijek učinkovit sustav. Osim što omogućuje grijanje i hlađenje, krovni klimatizacijski uređaji omogućuju opciju prebacivanja na ‘besplatno hlađenje’ što predstavlja štedni način rada usred sezone.

Opcija besplatnog hlađenja za štednju energije

Krovne jedinice za klimatizaciju mogu biti opremljene ekonomičnom opcijom economisera koja omogućuje ‘besplatno hlađenje’ kada je vanjska temperatura niža od unutarnje, što znači da se vanjski zrak može koristiti kao izvor za hlađenje.

Ventilacija svježim zrakom

Opcija ventilacije svježim zrakom također je dostupna za održavanje visoke kvalitete unutarnjeg okoliša. Tada se koriste CO2 senzori za nadzor kvalitete zraka i regulaciju količine dolaznog svježeg zraka.

Pripremljena montaža

Montaža je jednostavna jer je ‘plug-and-play’. Jedna jedinica montira se na krov, kako samo ime sugerira ili alternativno u prizemlju pokraj zgrade. Nije potrebno postavljanje dodatnih cjevovoda jer su vanjska i unutarnja jedinica već povezane. Jedinica se može koristiti s raznim duljinama kanala, a kada kanal jednom bude montiran, jedinica se može jednostavno spojiti na električno napajanje i bit će spreman za rad.

Prikladno za široki opseg volumena zraka

Krovna jedinica za klimatizaciju može se prilagoditi veličini zgrade kako bi zadovoljila točne zahtjeve srednjih i velikih zgrada. Jedinice se mogu montirati blizu ili daleko od prostora koji se klimatizira i mogu se prilagoditi tako da zadovolje specifične zahtjeve u pogledu protoka zraka i tehničkih karakteristika za uštedu energije u zgradi.

Rješenja

Asortiman Rooftop jedinica

Saznajte više

Rooftop jedinica s ekonomičnom opcijom

Saznajte više


Vodeni sustavi

Daikin vodeni sustavi u potpunosti su izrađeni prema narudžbi kako bi odgovarali potrebama vaše zgrade. Kakvi god bili vaši zahtjevi za upravljanje unutarnjom klimom ili zahtjevi u vezi toplinske ugodnosti, Daikin je razvio sve komponente za izradu inovativnog i energetski učinkovitog rješenja sukladno i prilagođeno vašim potrebama.

 

Konfiguracije po mjeri kupca

Vodeni sustavi nude konfiguraciju po narudžbi koja može obuhvaćati:
 • Rashladnik vode za vanjsku ili unutarnju ugradnju
 • Klima komore optimizirane prema uvjetima zraka u više zona
 • Ventilatori, koje cirkuliraju zrak za grijanje ili za hlađenje
 • Sustavi za upravljanje prikladni su za različite kombinacije jedinica
Ovaj univerzalni niz komponenata može se kombinirati na beskonačni broj načina kako bi besprijekorno odgovarao vašoj građevini.

Najširi dostupni izbor mogućnosti na tržištu

Daikin vodeni sustavi uistinu nude najširi opseg dostupnih opcija koje može ponuditi bilo koji pojedinačni proizvođač:
 • Ostvarenje najvećeg sezonskog faktora učinkovitosti (ESEER)
 • Dostupni su sustavi samo za hlađenje, dizalice topline, slobodno hlađenje i sustavi povrata topline.
 • Veliki odabir kapaciteta sustava sve do 9.000 kW
 • Rad s različitim rashladnim sredstvima: R-134a, R-407C, R-410A
 • Prikladno za široke raspone radnih uvjeta
 • Niske razine buke zadovoljavaju zahtjeve u vezi zvuka
 • Certificirano u Euroventu

Sve sastavne dijelove proizvodi Daikin

Budući da sve komponente sustava proizvodi Daikin, one zajedno rade besprijekorno uz potpunu pouzdanost i optimalni stupanj energetske učinkovitosti.

Vodeća tehnološka pozicija u vodenim sustavima

Daikin predvodi u razvoju inovativnih kompresora i inverterske tehnologije s ciljem ostvarenja maksimalne učinkovitosti i radnih svojstava, stoga Daikin vodeni sustavi nude nadmoćno rješenje za svaki zahtjev uz istodobno očuvanje okoliša.

Prilagodljivi ventilokonvektori

Daikin nudi široki asortiman ventilokonvektora koje prema potrebama građevine mogu biti zatvorene ili otvorene. One su tihe i učinkovite i idealne su za brojna komercijalna okruženja i nude raznovrsnost rješenja u tehnološkom i estetskom pogledu.


VRV

Daikin VRV donosi inovativno rješenje sustava za upravljanje klimatizacijom koje optimizira udobnost i upravljanje uz istodobno smanjivanje štetnog utjecaja na okoliš te osiguranje značajnih ušteda energije.

Ključni izazovi za klimatizaciju unutarnjih prostora

Na koji način integrirani pristup povrata topline može smanjiti pogonske troškove i CO2 emisije.

 • Na koji se način može povećati udobnost bez rasipanja energije?
 • Kako se sustav za upravljanje klimatizacijom može prilagoditi točno vašim potrebama zgrade?

VRV daje odgovore

Rješenje sustava za cijelu zgradu

 

commercial_solution_vrv_in content image_building solution
Upotrebom visoko učinkovitog povrata topline, VRV nudi integrirani pristup grijanju, hlađenju, ventilaciji i proizvodnji tople vode za srednje i velike zgrade. Ovaj pristup znači da se disipirana toplina na unutarnjim jedinicama za vrijeme hlađenja može opet upotrijebiti za proizvodnju tople vode ili za grijanje drugih prostorija – čime se postižu velika povećanja energetske učinkovitosti i smanjenja emisija ugljičnog dioksida.

kompletno upravljanje za maksimalnu udobnost i energetsku učinkovitost

VRV nudi kompletno upravljanje za stvaranje protoka svježeg zraka sa savršenom temperaturom i ujednačenom vlažnošću. Strategija upravljanja po zonama znači da možete podešavati pojedinačne postavke komfora za svaku prostoriju te koristiti pametno upravljanje potrošnjom energije putem nadzora mjesta na kojima je potrebno uključiti grijanje ili hlađenje. VRV nudi korisniku prilagođene opcije upravljanja za maksimalnu učinkovitost ili svestranost ili upravljanje klimatizacijom možete integrirati u kompletni sustav za upravljanje zgradom.

Kompletno rješenje

Daikin osigurava kontakt u jednoj točki za dizajn i održavanje vašeg integriranog sustava za upravljanje klimatizacijom. Modularna izvedba VRV i odabir naprednog softvera znači da možete odabrati pravu kombinaciju jedinica i opcija, koje će zadovoljiti točne potrebe zgrade.

Koji su sastavni dijelovi VRV sustava?

commercial_vrv elements_500px


Sky Air

Sky Air je vodeći u Daikin lkom komercijalnom asortimanu, koji je redizajniran sukladno najnovijim zakonskim propisima za optimalnu sezonsku energetsku učinkovitosti. Osiguravajući idealno rješenje sustava za sve vrste malih komercijalnih prostora, Daikin Sky Air nudi kompletni sustav za toplinsku ugodnost koji vam daje puni nadzor nad grijanjem, hlađenjem, ventilacijom i zračnim zavjesama.

Optimiziran za sezonsku učinkovitost

Oduvijek vodeći na tržištu, Daikin je bio prvi koji je u industriji optimizirao svoj Daikin Sky Air asortiman za sezonsku učinkovitost. Stoga je on kompatibilan najnovijim standardima ekološke izvedbe u 2013. i već zadovoljava standarde koji su predviđeni za 2015. Posljedica toga je da je novi Seasonal Sky Air asortiman za 40% i više učinkovitiji od prijašnjih modela.

Elegantne unutarnje jedinice

Naše elegantne, tihe jedinice idealno pristaju uz svaku vrstu dekora – novoga ili obnovljenog. One su izvedene tako da pristaju uz svaki oblik prostorije, koliko god ona bila duga ili nepravilnog oblika te se može sakriti ili postaviti na zid, na pod ili ovjesiti na strop.

Koji su sastavni dijelovi Daikin Sky Air sustava?

icon_perfect heating and cooling comfort_21x21 Učinkovitost dizalice topline
Daikin Sky Air sustavi nude kompletnu udobnost tijekom cijele godine:
icon_intelligent control_21x21 Upravljanje prilagođeno korisniku

commercial_solution_sky air_user friendly controlPotpuni nadzor nad Daikin Sky Air sustavom osigurat će maksimalnu učinkovitost:

 • Precizno upravljanje sustavom – od pojedinačnog do središnjeg upravljanja za male zgrade
 • Opcije upravljanja na ekranu osjetljivom na dodir i regulator koji se temelje na kodu
 • Daljinsko upravljanje na bazi teksta i nadzor cijele zgrade dostupan je preko interneta
icon_fresh air ventilation_21x21 Ventilacija

Opcijska Daikin ventilacija osigurava dovod svježeg zraka što pomaže u stvaranju zdravog i visoko kvalitetnog unutarnjeg okruženja:

 • Toplina se izmjenjuje između vanjskog i unutarnjeg zraka
 • Besplatno hlađenje moguće je i ono donosi veće energetsku učinkovitost
 • Optimalno upravljanje vlažnošću
icon_biddle air curtain_21x21 Zračne zavjese za ulaze

commercial_solution_sky air_air curtainsDaikin Sky Air može se koristiti sa zračnim zavjesama kako bi se osiguralo grijanje na ulazima u zgradu:

 • Vrlo učinkovito rješenje sustava za klimatsko odvajanje ulaznih vrata
 • Idealno za zgrade s otvorenim vratima npr. maloprodajne trgovine
 • Upravljanje unutarnjim uvjetima i toplinska ugodnost cijele godine čak i u najzahtjevnijim danima

Rješenja:

Sky air – Multisplit

 • Idealno za 9 prostorija uz samo jednu vanjsku jedinicu

Saznajte više

Asortiman Sky Air jedinica

Upoznajte se s kompletnim asortimanom Sky Air jedinica: 

 • Optimiziran za sezonsku učinkovitost
 • Ovi elegantni proizvodi besprijekorni su za kućne urede, trgovine i restorane.

Saznajte više


Daikin Altherma Flex

Daikin Altherma Flex: centralno grijanje, sustavi za toplu i hladnu vodu u stambenim i komercijalnim primjenama 

Daikin Altherma Flex osigurava grijanje, toplu vodu za stambena i komercijalna okruženja uz pomoć visokoučinkovitih dizalica topline zrak-voda. Ovaj više puta nagrađivani sustav integrira obnovljenu Daikin VRV tehnologiju u okviru asortimana Daikin Altherma s visokom radnom temperaturom koja je prikladna za mnoge vrste novogradnje ili za projekte obnove: od grijanja stanova ili zajedničkog kućanstva do komercijalnih građevina kao što su kupališta, centri za fitnes, restorani, škole i javne građevine. Rezultat toga je visokoučinkoviti energetski sustav koji nudi drastična smanjenja pogonskih troškova uz istodobno smanjivanje utjecaja grijanja dnevnih i radnih prostora na okoliš.

Glavne energetske uštede

Daikin Altherma Flex generira 2/3 korisne topline iz zraka; prepoznatljivog obnovljivog izvora energije, te je time tri puta učinkovitija od bojlera energetske klase A u umjerenim zapadno i srednje europskim klimatskim područjima. U usporedbi s bojlerom na lož-ulje on nudi:

 • do 36% niže pogonske troškove
 • do 71% nižu CO2emisiju.
 • Trošak energije  se smanjuje do 35%

Prilagodljivi sustav koji objedinjuje 3 sustava

Daikin Altherma Flex grije, hladi i proizvodi toplu vodu za kućanstvo što tijekom cijele godine osigurava izvrsnu toplinsku ugodnost u zgradi. Zahvaljujući funkciji povrata topline sustav može zagrijati spremnik vode do 60°C uz pomoć otpadne topline rashladnog sustava.

Univerzalne konfiguracije

Jedna vanjska jedinica može se kombinirati s najviše 10 unutarnjih jedinica (ovisno o ukupnoj kombiniranoj snazi), u centralnim ili decentraliziranim sustavima, ovisno o zahtjevima sustava. Daikin Altherma Flext je univerzalni, modularni sustav i svaka unutarnja jedinica može se kombinirati s različitim vrstama emitera topline kao što su ventilokonvektori, ventilokonvektori Daikin dizalice topline, podno grijanje, radijatori za visoke i niske temperature, prema potrebama građevine.

Idealno za stanove i zajednička kućanstva

Unutarnje jedinice mogu se nalaziti u pojedinačnim stambenim jedinicama kao što su stanovi ili zajednička kućanstva, tvoreći decentralizirani sustav za grijanje stana. Svaka unutarnja jedinica može se neovisno koristiti, gdje svaka stambena jedinica ima svoj regulator grijanja, toplu vodu i hlađenje, zajedno s emiterima topline koji su potrebni za svaki stan.

Modularno rješenje za komercijalna okruženja

Alternativno, unutarnje jedinice mogu se nalaziti zajedno u jednoj središnjoj prostoriji, tvoreći tako centralni sustav sa širokim opsegom primjene gdje je potreban veliki volumen tople vode, kao što su kupališta, centri za fitnes, restorani i škole. Centralizirane unutarnje jedinice nude prilagodljivost modularnog sustava i sposobnost za zadovoljenje zahtjeva glede grijanja, hlađenja i tople vode cijele zgrade i mogu se kombinirati sa širokim opsegom emitera topline, npr. ventilokonvektorima, ventilokonvektora dizalica topline, podnim grijanjem i radijatorima.

Povrat topline smanjuje električnu potrošnju

Daljnje uštede mogu se ostvariti prikupljanjem i ponovnom upotrebom topline nastale uslijed hlađenja stana ili područja cijele zgrade. Umjesto da se jednostavno odbaci u okoliš, istrošeni zrak može se koristiti proizvodnju tople vode ili za grijanje stanova – u istom ili na nekom drugom području – smanjujući na taj način ukupne troškove zgrade za električnu energiju.

Rješenje koje se nagrađuje

Daikin Altherma Flex je nagrađena:

 • Ground and Air Source Power nagrada Rushlight Awards 2011
 • Nagrada za inovaciju za tehnologiju okoliša na Environmental and Energy Awards 2011.
 • Inovativni proizvod godine na National Heat Pump Awards 2011