Server sobe

Sustavi za hlađenje server soba

Server sobe namjenske su prostorije za poslovne IT poslužitelje, za čiji pogon je potrebno puno energije te se u njima generira puno toplinske energije. Hlađenje server soba mora se pažljivo organizirati kako bi se optimizirao rad opreme i kako bi se pod kontrolu stavio utjecaj na okoliš ovih postrojenja koja troše energiju. Smanjivanje potrošnje energije u server sobama snažno se oslanja na visokoučinkovite sustave za hlađenje poslužitelja, osobito na one koji koriste ‘besplatno hlađenje’.

Što je besplatno hlađenje?

Besplatno hlađenje koristi hladni vanjski zrak kao pomoć u hlađenju vode klimatizacijskih sustava server soba. Kada temperatura okoline padne ispod zadane vrijednosti, sva ili samo dio hladne vode zaobilazi postojeći rashladnik vode i teče kroz sustav za besplatno hlađenje, koristeći na taj način manje energije.

Zašto je besplatno hlađenje toliko energetski učinkovito?

Kada je vanjska temperatura jednaka ili niža od +2 °C, kompresor rashladnika vode će se isključiti i hlađenje će bit gotovo besplatno. Na taj način dramatično se smanjuje opterećenje sustava i utrošak energije se smanjuje za gotovo 75%, a time se također produžuje životni vijek rashladnika vode.

Smanjeni utjecaj na okoliš

Zbog toga što rashladnici vode pri besplatnom hlađenju koriste hladniji vanjski zrak za početno hlađenje vode u sustavu za hlađenje server soba, oni smanjuju utjecaj sustava na okoliš, što pomaže u ostvarivanju EU ciljeva u pogledu energije uz istodobno poboljšanje ekološkog profila vaše tvrtke.

Potpuna pouzdanost sustava

Server sobe neprestano rade tijekom cijele godine i u slučaju njihova kvara potrebno je vrlo kratko vrijeme vraćanja u ponovni pogon. Daikin nudi učinkovite sustave za hlađenje server soba koji svoju punu snagu i rashladni učin postižu u vrlo kratkom vremenu, održavajući na taj način visoke radne standarde čime se izbjegavaju kvarovi sustava.

  • Daikin može ponuditi rješenja za učinkovito hlađenje poslužitelja u središtima za obradu podataka. Sustavi s prirodnim hlađenjem mogu osigurati 100% potrebnog hlađenja ako je vanjska temperatura +2°C.

 

Full solutions range

Daikin nudi najpotpuniji asortiman proizvoda na tržištu tako da možete naći rješenje sustava za hlađenje server soba koje najbolje odgovara vašim potrebama. Vaš projektanat može vam ponuditi rješenja koja najbolje odgovaraju vama za server sobe. Evo nekih mogućih rješenja:

Rashladnici vode

Nudi potpunu kontrolu klimatizacije sa opcijom Free cooling-a za server sobe

icon_fresh air ventilation_21x21icon_hot water production_21x21icon_perfect heating and cooling comfort_21x21icon_intelligent control_21x21
  • Rashladnici nude točnu regulaciju temperature industrijskih procesa
  • Široki raspon opcija koje su prilagođene vašim zahtjevima
  • Nadmoćni stupanj iskorištenje energije: invertersko upravljanje, povrat topline, besplatno hlađenje

Saznajte više

Jedinice za pripremu zraka!

Optimizirana klimatizacija za server sobe

Air handling units

icon_fresh air ventilation_21x21
  • Jedinice za pripremu zraka neprimjetno rade zajedno s rashladnim ili kondenzacijskim jedinicama
  • Stanje zraka za optimiziranje unutar više zona
  • Prilagođeno rješenje za vašu građevinu
  • Osiguranje potpunog nadzora i udobnosti

Saznajte više