Industrijske aplikacije

Industrijska riješenja:
Jedinice za pripremu zraka
Rashladnici vode
ZEAS
Industrijske kondenzacijske jedinice
Conveni-Pack


Jedinice za pripremu zraka!

Klima komora osigurava prilagođeno rješenje za optimiziranje stanja zraka u više različitih prostora. Klima komora može se prilagoditi vašoj zgradi – bez ograničenja u montaži ili izvedbi – jer klima komore temelje se na potpuno jedinstvenoj modularnoj izvedbi, stoga im se veličina može odrediti (u koracima po 1 cm) točno prema vašim zahtjevima.

Široki opseg protoka zraka

Daikin široki opseg sustava za pripremu zraka radi s protocima zraka od 500 m3/h sve do 140.000 m3/h. Jedinica za pripremu zraka može se prilagoditi bilo kojem potrebnom protoku zraka, preko specifičnih mjera dostupnog presjeka za protok zraka u sustavu pri montaži.

Modularna konstrukcija

Sve veličine klima komora izvedene su modularno radi radi olakšanog transporta i montaže na terenu. Daikin sekcijska modularna izvedba omogućuje postupno povećanje veličine jedinica u koracima po 1 cm i montažu na terenu, bez potrebe za zavarivanjem, prilagođeno ograničenjima koja nameće projekt.

Visokoučinkovite komponente

Izvedba svih Daikin klima komora osigurava maksimalnu energetsku učinkovitost. Ploče od poliuretana jamče odlična radna svojstva toplinske izolacije. Filteri su tako postavljeni da osiguravaju maksimalnu učinkovitost, montiraju se na zabrtvljene okvire za učvršćenje kako bi se osigurala učinkovitost filtriranja.


Rashladnici vode

Rashladnici vode donose vrlo učinkovita rješenja za toplinsku ugodnost kod svih vrsta aplikacija – od malih maloprodajnih projekata do velikih komercijalnih i projekata centralnog hlađenja.  Veliki broj posebnih industrijskih operacija s velikom potrošnjom energije ovisi o rashladnicima vode za precizno upravljanje rashladnicima vode i upravljanjem unutarnjim uvjetima. Kada se koristi skupa s ventilokonvektorima za grijanje i hlađenje, rashladnik vode također može upravljati unutarnjim okolišem u vašim radnim procesima. Kada je riječ o sustavima hlađenim vodom, jedna veličina zasigurno neće odgovarati svim aplikacijama. Daikin raspolaže širokim asortimanom rashladnika vode koji mogu zadovoljiti svaki zahtjev, koji nude naprednu tehnologiju za optimiziranje rada, bez obzira na okruženje.

Inovacije za energetski učinkovitiji rashladnik vode

Daikin rashladnici vode nude brojne inovacije za učinkovitije korištenje energije poput inverterskog upravljanja, besplatnog hlađenja, povrata topline i kompresora s visokom učinkovitošću, tako da se možete osloniti na Daikin rashladnik vode s najvišim stupnjem energetske učinkovitosti i pouzdanosti u njegovom cijelom radnom vijeku.

Vlastiti razvoj kompresora

Daikin proizvodi vlastite kompresore u samom središtu rashladnika vode, koji osiguravaju optimalni rad i raznovrsnost:
 • Swing kompresori za mini rashladnike imaju manje pokretnih dijelova, tako da su mirniji i pouzdaniji u radu, stvaraju manje vibracija i trenja, što dovodi do mirnog i učinkovitog rada
  industrial_solution_chillers_swing compressors
 • Spiralni kompresori nude kompaktnu, jednostavnu i robusnu izvedbu, koja osigurava kontinuiranu pouzdanost i učinkovitost za manje i srednje snage, zrakom i vodom hlađene rashladnike
  industrial_solution_chillers_scroll compressors
 • Centrifugalni kompresori bez trenja raspolažu sustavom magnetskih ležaja, koji značajno povećava pouzdanost jedinice i smanjuje troškove održavanja.
  industrial_solution_chillers_centrifugal compressors
 • Jednovijčani kompresori s kontinuiranom regulacijom koriste se u Daikin rashladnicima vode i oni osiguravaju nedostižnu pouzdanost i učinkovitost za modele najvećih snaga i najboljih tehničkih karakteristika.
  industrial_solution_chillers_single screw stepless compressors

Daikin opsežni asortiman rashladnika vode

 

Daikin asortiman rashladnika vode obuhvaća zrakom i vodom hlađene rashladnike vode, kao i rashladnike bez kondenzatora i kondenzatora kojima nastoji zadovoljiti vaše specifične zahtjeve:
 • Najčešće se koriste zrakom hlađeni rashladnici vode. Dostupni su samo za hlađenje ili u verzijama kao dizalice topline, oni također nude isplativa, raznovrsna i učinkovita rješenja u primjenama gdje se traži toplinska ugodnosti u okruženjima gdje se traže tehničke karakteristike i visoka pouzdanost.
 • Rashladnici vode s besplatnim hlađenjem mogu ponuditi smanjenu potrošnju energije do 75% za vrijeme hladnijih sezonskih razdoblja. Kada je vanjska temperatura +2°C ili niža, hlađenje je gotovo besplatno i moguća su značajna smanjenja troškova rada i produženje životnog vijeka rashladnika vode.
 • Vodom hlađeni rashladnici vrlo su kompaktni i za njih je potreban vrlo mali prostor u strojarnici. Koriste se u komercijalnim i industrijskim primjenama, ovi rashladnici generiraju hladnu i toplu vodu, stoga se mogu koristiti za hlađenje, grijanje ili istodobno za oboje.
 • Rashladnici bez kondenzatora prilagodljivi su i kompaktni jer oni koriste udaljene kondenzatore. Oni se mogu koristiti u primjenama gdje se javljaju posebni zahtjevi zbog ograničenog prostora, ograničene buke ili ekstremnih uvjeta rada.
 • Kondenzatorske jedinice mogu se koristiti u širokom rasponu klimatizacijskih primjena, rashladne tehnike i ventilacije

ZEAS

Kondenzacijske jedinice ZEAS za hlađenje osiguravaju besprijekorno rješenje sustava za primjene s promjenjivim opterećenjima i gdje potreban visoki stupanj iskorištenja energije kao kod supermarketa, hladnjaka i zamrzivača s prisilnim strujanjem, hladna skladišta, restorani te trgovine na benzinskim postajama.  Invertersko energetski učinkovito upravljanje i upotreba rashladno sredstva R-410A s niskim potencijalom globalnog zagrijavanja, znači da kondenzacijske jedinice ZEAS za hlađenje mogu svesti na minimum potrošnju energije i emisiju CO2.

Visoke performanse u uvjetima promjenjivog opterećenja

Temeljem Daikin obnovljene VRV tehnologije ((Variable Refrigerant Volume), kondenzacijske jedinice ZEAS za hlađenje osiguravaju savršene performanse u uvjetima promjenjivog opterećenja i prikladne su za primjenu u širokom rasponu temperatura od -45 °C do +10 °C.

Kompaktna izvedba i tihi rad

Kondenzacijske jedinice za ZEAS rashlađivanje kompaktne su i u radu, stoga su idealne za urbana okruženja gdje su prostor i buka često ograničeni. Njihov smanjeni tlocrt i niska razina buke, s još tišim noćnim radom, omogućuju montažu na gotovo svakom dostupnom mjestu.


Industrijske kondenzacijske jedinice

Daikinove industrijske kondenzacijske jedinice

Daikin nudi kompletni asortiman zrakom hlađenih kondenzacijskih jedinica, koje osiguravaju idealno nisko ili srednje temperaturno hlađenje za velike prostore kao što su supermarketi, pogoni za preradu hrane, hladnjače, zamrzivači i distribucijski centri. Kompaktne, učinkovite i vrlo tihe u radu, Daikin industrijske kondenzacijske jedinice dolaze s konkurentnim cijenama i vrlo su pouzdane, a lako s meontiraju i održavaju.

Hlađenje s visokim stupnjem iskorištenja

Daikin industrijske kondenzacijske jedinice osiguravaju visoku energetsku učinkovitost i radna svojstva, zahvaljujući učinkovitim J&E Hall kompresorima s jednovijčanim rotorom, vrlo učinkovitim kondenzatorom i economiser funkciji.

Energetski učinkoviti rad

Daikin industrijske kondenzacijske jedinice su iznimno energetski učinkovite i ekonomične, s kliznim ventilom ili inverterskim upravljanjem radom kompresora radi prilagođavanja stvarnim potrebama za hlađenjem.

Rješenje za male prostore

Izvedene za vanjsku upotrebu, Daikin industrijske kondenzacijske jedinice imaju mali tlocrt te je potrebno manje radova na cjevovodu nego kod standardnih jedinica. One se lako montiraju čak i kada je prostor ograničen te nema potrebe za izgradnjom strojarnice.

Daljinska zaštita od kvara

PID regulator s daljinskim priključkom upravlja snagom kompresora i modulacijom ventilatora kondenzatora, pruža zaštitu za kritične dijelove kao odgovor na vanjske signale od senzora sustava, što jamči kontinuirani rad jedinice.

Električna upravljačka ploča

Stupanj mehaničke zaštite IP54 za električnu i upravljačku ploču osigurava zaštitu od svih vremenskih utjecaja, a na vrata se montira blokada koja je povezana s glavnom sklopkom i kako bi se onemogućio pristup dok je električno napajanje uključeno.

Funkcije proizvoda

 • Integrirana upravljačka ploča s električnim regulatorom
 • Visokoučinkoviti i robusni kompresori s jednovijčanim rotorom
 • Tehnologija kliznog ventila osigurava promjenjive snage hlađenja
 • Vertikalni separator za ulje s dvojnim sigurnosnim tlačnim ventilom
 • Zrakom hlađeni kondenzator
 • Regulacija tlaka kondenzacije
 • Velika prihvatna posuda za tekućinu s dvojnim sigurnosnim tlačnim ventilima
 • Sušač filtera i pokazno stakalce
 • Usisni i tlačni odvojni ventili te visokotlačni sigurnosni prekidnici
 • Mjerni pretvarači tlaka za prekid LP i ulja
 • Pokretač i upravljačka ploča (regulacija usisnog tlaka) s elektroničkim regulatorom koji je prikladan za daljinski nadzor
 • Dostupno s rashladnim sredstvima R-404A, R-507A, R-407C i R-134a
 • Kvalifikacija za Direktivu o opremi pod tlakom
 • Jedinica s niskom razinom buke

Opcione funkcije

 • Invertersko upravljanje rada kompresora za promjenjivu brzinu vrtnje
 • Promjenjiva brzina vrtnje ventilatora kondenzatora
 • Ekonomičar (podhlađivač)
 • Opcijski kompresor u stanju pripravnosti u sustavima s jednim kompresorom
 • Ako su potrebne niže razine buke, mogu se isporučiti kompleti za smanjivanje razine buke

Conveni-Pack

Conveni-pack rashladna tehnika omogućuje uštedu energije u maloprodaji

Maloprodajni trgovci iskazuju rastuću potrebu za svježom robom, pripremljenim obrocima hrane i hladnim pićima. Međutim, ekološka ograničenja stroža su nego ikada te se porošnja energije mora držati pod nadzorom. Conveni-pack nudi jedinstveni integrirani pristup rashladne tehnike u supermarketima i klimatizaciji s kojim se smanjuje ukupna potrošnja energije.

Integrirana rashladna tehnika i klimatizacija

Conveni-Pack nudi svestrano rješenje rashladne tehnike na srednjim/niskim temperaturama s integriranim mogućnostima klimatizacije (za grijanje i hlađenje) i povratom topline: Conveni-pack može izdvojiti do 100% otpadne topline koja se izvuče iz rashladnih vitrina u supermarketima te je ponovno upotrijebiti za grijanje maloprodajnog prostora bez dodatnih troškova i tako povećati toplinsku ugodnost u trgovini.

Učinkoviti povrat topline

Povratom topline, zajedno s optimiziranim upravljanjem i najmodernijom kompresorskom tehnologijom, Conveni-pack smanjuje potrošnju energije do 50% i pruža vrlo učinkovit način za smanjenje potrošnje energije i pogonskih troškova, kao i smanjivanje odgovarajućih CO2 emisija.

Prilagođeni sustav za veće primjene

Modularna izvedba Conveni-packa omogućuje njegovo korištenje i u manjim i u većim trogivnama. Sustav se može spojiti na sve aplikacije za hlađenje namirnica i isporučuje se s vrlo širokim opsegom unutarnjih jedinica za klimatizaciju radi podmirenja zahtjeva trgovine. Jedna ili više vanjskih jedinica mogu se montirati u zgradi, unutar ili izvan zgrade.

commercial_solution_conveni-pack_in content image_flexible system 1                     commercial_solution_conveni-pack_in content image_flexible system 2

Kompaktno rješenje

Conveni-pack vrlo je kompaktan sa smanjenim zahtjevima za cjevovod. Rezultat toga je smanjeni tlocrt za 60% u odnosu na konvencionalne sustave za hlađenje namirnica, čime se osigurava maksimalni prostor u prostoru za maloprodaju.

Kompletni raspon učina

Kombiniranjem Conveni-pack i ZEAS rashladnih jedinica može se osigurati optimalno rješenje rashladne tehnike u supermarketima, grijanja i klimatizacije za gotov svaki koncept maloprodajnog prostora.

Prilagodljive konfiguracije

 • Najbolja iskorištenost dostupnog prostora može se ostvariti postavljanjem vanjskih jedinica: u blokovima, redovima ili raspoređenima oko zgrade
 • Vanjske jedinica mogu se postaviti 35 m iznad ili 10 m ispod unutarnjih jedinica
 • Duljina cjevovoda između vanjske jedinice i najudaljenije rashladne vitrine ili unutarnje jedinice za klimatizaciju može iznositi do 130 m
 • Zahvaljujući ventilatorima s visokim ESP, kanali se mogu povezivati na Conveni-pack jedinicu kako bi se omogućila montaža jedinica unutar zgrade

Tihi rad

 • Idealan za gusto naseljena urbana područja, Conveni-pack nudi tihi rad zahvaljujući:
 • Posebno izvedenom kućištu koje apsorbira zvukove
 • Dostupnom noćnom načinu rada koji se može programirati i raznim drugim načinima rada za smanjivanje buke
 • Upotrebi spiralnih kompresora, koji su puno tiši od tradicionalnih kompresora
 • Inverterskom upravljanju, koje omogućuje rad kompresora na najnižim mogućim brzinama kako bi se zadovoljili zahtjevi za hlađenje, uz općenito smanjenje razine buke
 • Ventilatorima s pogonom preko invertera s optimiziranim lopaticama i rešetkama za smanjivanje vrtloženja i buke